Rocarta-online

Baile Tusnad


[Cuprins]

Date generale

Tusnad

Oras in Judetul Harghita; statiune balneoclimatica, 1900 loc.; situat in defileul Oltului, flancat de masivele muntoase vulcanice Harghita si Ciomatu; 650 m alt. Cunoscut, la inceputul secolului trecut, pentru hanul sau, Tusnadul se dezvolta, datorita existentei izvoarelor minerale de aici, ca statiune balneoclimaterica de prestigiu.

Turism

Beneficiaza de un bioclimat stimulator, cu aer puternic ionizat si bogat in aerosoli rasinosi. Factorii de cura ai statiunii sunt apele minerale (bicarbonatate, clorurate sodice, calcice, magneziene, carbogazoase), folosite atat in cura interna, cat si sub forma de bai (inclusiv apele termale descoperite de curand) in tratarea afectiunilor cardio-vasculare de tot felul, afectiunilor tubului digestiv, endocrine, renale, ginecologice. Mofeta de aici este intens folosita sub forma de bai uscate.

Regiunea inconjuratoare

- Lacul Sf. Ana; - Stanca Soimilor, un platou pe care se afla stalpi de andezit aranjati de natura intr-o ordine perfecta; - Piatra Soimilor, stanca de forma cubica ce strajuieste intrarea in chei si unde, in sec. XV, se gasea o cetate; - Malnas-Bai, sat, statiune balneoclimatica cu ape carbogazoasa, feruginoase, biocarbonatate, sodice si calcice, precum si mofete, recomandate in tratarea bolilor digesative, hepato-biliare, cardio- vasculare,respiratorii; - Ozunca-Bai, sat statiune balneoclimaterica cu ape minerale folosite sub forma de bai calde sau reci pentru tratarea afectiunilor cardio- vasculare, ginecologie, precum si in cura interna in tratarea anemiilor si afectiunilor gastrice; - Biborteni, sat renumit centru de imbuteliere a apelor minerale pentru masa; - Sanmartin, localitate rurala, unde se afla o biserica catolica construita in secolul al XVIII-lea; - Batanii Mari, sat, expozitie permanenta de etnografie, port popular, arta populara, biserica din sec. XV; - Olteni, sat, castel construit in sec. XVIII, decoratia sa interioara cuprinzand fresce deosebit de frumoase; - Baraolt, oras, muzeu orasenesc, vestigii dacice, ruine de cetate; - Varghis, sat, izvoare minerale carbogazoase, biserica veche, ruinele unui castel, expozitie muzeala, Cheile Varghisului si Pesterea Veresti; - Bixad, sat, cetatea Vapa-domn din sec. XVI, izvoare minerale.

Domenii


Click here to access the EduSoft website